Darmowa dostawa do paczkomatu od 199 zł
Gotowanie wody dla wielu osób zdaje się być najskuteczniejszą metodą jej oczyszczania. Niestety – warto wiedzieć, że gotując wodę często pogarszamy jej jakość. Jak to się dzieje?
Doprowadzając wodę do wrzenia, jesteśmy w stanie usunąć/zdeaktywować w niej część wirusów i bakterii (część, ponieważ są i takie, które przeżyją w 100 stopniach celsjusza). Podczas gotowania jednak bardzo intensywnie z wody wydobywa się para wodna – niemal najczystsza postać wody. Pozostała zawartość, czyli metale ciężkie, pochodne chloru, antybiotyki, związki chemiczne pozostają w gotującej się wodzie, zagęszczając się. Nasz gotujący się roztwór opuszcza czysta woda, a to co w wodzie najgorsze – pozostaje.
Skąd zatem mit o tym, że przegotowywanie poprawia jakość wody? Z przeszłości! Kiedyś woda w studniach była naprawdę czysta pod względem fizyko-chemicznym, było w niej natomiast dużo bakterii i wirusów. Przegotowanie wody najczęściej rozwiązywało problem. Dzisiaj, kiedy do naszych domów najczęściej dociera woda chlorowana lub ozonowana, o bakterie nie musimy się martwić (przynajmniej w teorii). Dzisiejszy problem z wodą polega na jej dużym obciążeniem chemią, z którą gotowanie sobie nie radzi, a wręcz jej szkodzi.
Jedyną metodą jest gotowanie krystalicznie czystej wody. Wtedy w wodzie zagęszczają się jedynie minerały. No i co najważniejsze – wodę z systemu Bluewater Cleone Balance pijemy prosto z kranu, bez przegotowania - jest idealnie czysta i zdrowa, nawet dla niemowląt i małych dzieci.
54785 +
Zadowolonych klientów
100%
Pozytywnych opinii na Ceneo
100%
Pozytywnych opinii na Allegro
100%
Poleceń sklepu przez Klientów
Darmowa dostawa
Już od 199 zł
Kompleksowa usługa
Wraz z montażem
Bezpieczne zakupy
Szyfrowanie SSL
Mamy doświadczenie
Ponad 20-letnie
Produkty premium
Gwarancja jakości