Darmowa dostawa do paczkomatu od 199 zł
Sposób przygotowania zielonej herbaty wpływa na jej aromat, smak i właściwości. Dowiedz się, jak należy ją parzyć, aby cieszyć się doskonałym naparem.
Aby napar zachował najlepsze właściwości smakowe i unikalny aromat, zieloną herbatę należy zaparzyć w ogrzanym wrzącą wodą, a następnie do sucha wytartym porcelanowym czajniczku, używając miękkiej wody – idealnie do tego nadaje się woda z systemu Bluewater Cleone Balance. Temperaturę wody należy dobrać, biorąc pod uwagę jej gatunek. Generalnie waha się ona pomiędzy 60 a 90 stopniami Celsjusza.
Krótkie parzenie (około 3 minut) powoduje, że teina nie wiąże się z garbnikami, więc napar jest orzeźwiający i pobudzający. Wydłużenie czasu parzenia z kolei daje nam napar o działaniu relaksującym.
Zielona herbata pozwala na dwu-, a nawet trzykrotne parzenie za każdym razem, uzyskując napar o innym aromacie i innych właściwościach. Pierwsze parzenie daje napar o delikatnym aromacie działający pobudzająco. Drugie parzenie daje napar o intensywniejszym aromacie, smaczniejszy i działający relaksująco na nasz organizm (dlatego jest on znacznie bardziej ceniony niż ten z pierwszego parzenia).
Zielona herbata, której parzenie zostało przeprowadzone zgodnie z powyższym opisem, ma pozbawiony goryczy smak i delikatny aromat.
54785 +
Zadowolonych klientów
100%
Pozytywnych opinii na Ceneo
100%
Pozytywnych opinii na Allegro
100%
Poleceń sklepu przez Klientów
Darmowa dostawa
Już od 199 zł
Kompleksowa usługa
Wraz z montażem
Bezpieczne zakupy
Szyfrowanie SSL
Mamy doświadczenie
Ponad 20-letnie
Produkty premium
Gwarancja jakości